16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την απασχόληση

Τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από την προώθηση και την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Αττική, αποφάσισαν η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑ Αττικής), Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός.
Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισε κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, επιχειρεί να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, σχετικά με τις δομές και τις υποδομές έρευνας και τεχνολογίας και τις δημόσιες υποδομές, μέσα από την ανάδειξη του σημαντικότερου «περιουσιακού της στοιχείου», που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο κεφάλαιό της».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ξεκινάμε σήμερα μία συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να βοηθήσουμε νέους επιστήμονες στον κλάδο τους, να παραμείνουν στη χώρα. Προσπαθούμε και με αυτήν τη συνεργασία να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του brain drain. Η Περιφέρεια αποφάσισε να ενισχύσει μία πρωτοβουλία που έχει πάρει το ΤΕΕ, το Prototype by TEE, που είναι ένας ψηφιακός, τεχνοδικτυακός επιταχυντής καινοτόμων, πρωτότυπων ιδεών από Ελληνες μηχανικούς, που γνωρίζουμε όλοι ότι ξέρουν πώς θα πάνε τη χώρα μπροστά, αλλά δεν τους δίνονται μέχρι τώρα οι κατάλληλες ευκαιρίες. Ξεκινάμε με αισιοδοξία, με σκοπό να κρατήσουμε τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα».
Οπως ανακοινώθηκε, στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη, είναι η ανάπτυξη στοχευμένων πρωτοβουλιών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, και ειδικά της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, καθώς και τη στήριξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αττική.
«Στην Αττική συγκεντρώνεται το 45,5% των ερευνητών της χώρας ενώ το 37% του πληθυσμού της Αττικής έχει τριτοβάθμια εκπαίδευση -αυτά είναι κρίσιμα δεδομένα που με την τεχνογνωσία του ΤΕΕ, μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε παράγοντες παραγωγικής ανασυγκρότησης όχι μόνο της Αττικής, αλλά και της πατρίδας μας» επισήμανε η Περιφερειάρχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ