18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος υποψήφιο για το διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής RIBA...

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος υποψήφιο για το διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής RIBA International Prize 2018

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects – RIBA), στο πλαίσιο του θεσμού RIBA International Prize.
Το βραβείο, το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια, αναδεικνύει τα πιο εμπνευσμένα και σημαντικά νέα κτίρια που κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, τους αρχιτέκτονες που τα έχουν σχεδιάσει αλλά και εκείνους που τα οραματίστηκαν και προχώρησαν στην υλοποίησή τους.
Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, σε συνεργασία με το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο BETAPLAN, το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2018.
Το RIBA ιδρύθηκε το 1834 και αποτελεί πλέον έναν διεθνή επαγγελματικό οργανισμό που υποστηρίζει τη δημιουργία καλύτερων κτιρίων, τη βελτίωση κοινοτήτων και τη μέριμνα για το περιβάλλον μέσα από την αρχιτεκτονική και τα έργα των μελών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ