18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή του όλη» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

 

«Ο Καζαντζίδης ήταν ένα φαινόμενο φωνής και ήθους. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν» δηλώνει η Μιμή Ντενίση, η οποία, μετά το πολύ επιτυχημένο «Σμύρνη μου αγαπημένη», επέλεξε να σκηνοθετήσει ένα έργο – αναφορά στο «μύθο» του μεγάλου Ελληνα τραγουδιστή και στη ζωή των μουσικών της εποχής του.
Η ίδια μάλιστα, υπογράφει μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή το κείμενο της παράστασης με τίτλο «Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη», η οποία ανεβαίνει από τις 25 Δεκεμβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Πρόκειται για μία παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Stefi productions.
«Τον αγάπησα πολύ τον Καζαντζίδη. Πέρασα χιλιάδες ώρες ακούγοντας τα τραγούδια του» παραδέχτηκε η Μιμή Ντενίση στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, και εξήγησε πως πρόκειται για «ένα έργο για την ψυχή και τις αξίες ενός μύθου της Ελλάδας». Σύμφωνα με την ίδια, η παράσταση επιχειρεί να ξεδιπλώσει την πορεία της ζωής του μεγάλου τραγουδιστή, με μια μυθιστορηματική αφήγηση μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων.
«Ηταν χρέος μου να γίνει η ζωή του Στέλιου θεατρική παράσταση» είπε η σύζυγός του, Βάσω Καζαντζίδη, που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό και παραμένει μέχρι σήμερα θεματοφύλακας της μνήμης του, σημειώνοντας ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να γίνει και ταινία.
Πηγή έμπνευσης για την παράσταση αποτέλεσε το βιβλίο «Απομεσήμερο με τον Στέλιο» (εκδόσεις Οδός Πανός) των προσωπικών του φίλων, Πάνου Υφαντή και Νίκου Τζανιδάκη. Μιλώντας για τον μεγάλο Ελληνα τραγουδιστή που «αγαπήθηκε φανατικά και μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων», ο Νίκος Τζανιδάκης ανέφερε: «Ο Στέλιος ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Τις αρχές και τα πιστεύω του δεν μπορούσες να τα εξαγοράσεις, ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Ηταν ένας άνθρωπος που είχε εντοπίσει τις ανάγκες του και δεν μπορούσες να τον πείσεις να κάνει κάτι που δεν ήθελε. Στην τέχνη του, μπορούσες να δεις την ψυχή του».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ