20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜία ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού: Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία

Μία ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού: Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία

 

Το Θεματικό τραίνο Olympian Trail της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Α.Ε. έκανε το πρώτο του ταξίδι την περασμένη Δευτέρα, υποσχόμενο μια διαφορετική εμπειρία στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, που αποβιβάζονται στο Κατάκολο και επιθυμούν να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία: ένα ταξίδι «εμπειρία ζωής» – the trail of a lifetime experience.
Το ταξίδι αυτό ακολουθεί την πορεία της Ολυμπιακής εκεχειρίας, και οι προσκεκλημένοι επιβάτες, μέσα από την προβολή ενός video, έγιναν «μέρος» αυτής της διαδρομής. Στην επιστροφή τους, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα συνδεδεμένα με την εμπειρία τους και πήραν μαζί τους ένα αναμνηστικό δώρο, ένα μικρό βιβλίο παραδόσεων, ιστορίας και ελληνικών εδεσμάτων που συνδέονται με την διατροφή των Αρχαίων Ολυμπιονικών.
Το Olympian Trail, ένα σύγχρονο τραίνο, με διακριτή και σχετική σήμανση για τουριστική χρήση αποκλειστικά, ξεκινά την ερχόμενη Ανοιξη με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 200 επιβάτες, αναλόγως της σύνθεσης του τραίνου. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει σημαντική κίνηση επιβατών κρουαζιέρας και το Olympian Trail έχει ως στόχο να συμβάλλει και στην αναβάθμιση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Η γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία έχει ιστορία 100 ετών και συνεπώς όλα τα εφόδια για να λειτουργεί ως μία ειδική τουριστική γραμμή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, δήλωσε σχετικά: «Το Olympain Trail αποτελεί μια διαδρομή συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συμβολική, γιατί συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και ουσιαστική, γιατί απαντά σε μια πραγματική ανάγκη, την αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Ελληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό. Στόχος μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το τραίνο να αποτελέσει το «όχημα» εκείνο για ανάπτυξη συνεργειών και συντονισμό πολιτικών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

 

 

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018, για όλες τις online αγορές εισιτηρίων άνω των 10 ευρώ με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard μέσω Masterpass επιστρέφονται 5 ευρώ επιστροφή στον κάτοχο της κάρτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ