14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑO μεταποιητικός τομέας κύριος παράγοντας της αύξησης των νέων εργασιών

O μεταποιητικός τομέας κύριος παράγοντας της αύξησης των νέων εργασιών

 

Aκόμα μία βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα υπέδειξαν τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI της Markit. Η έντονη ζήτηση εκ μέρους των πελατών παρέμεινε ο κύριος παράγοντας της ανάπτυξης, ενώ ο ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών κατέγραψε υψηλό 45 μηνών.
Για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, οι εταιρείες προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό στον μεγαλύτερο βαθμό που έχει καταγραφεί σε διάστημα 18 ετών, γεγονός το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.
Ταυτόχρονα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερά θετική. Ως προς τις τιμές, η αύξηση των τιμών εισροών εξασθένησε, ενώ οι μέσες τιμές χρέωσης παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες.
Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers?Index? PMI) ?ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας? έκλεισε πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων τον Νοέμβριο, υποδεικνύοντας έκτη συνεχή βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα.
Κλείνοντας στις 52.2 μονάδες, ο δείκτης κατέγραψε μικρή μεταβολή από τις 52.1 μονάδες του Οκτωβρίου και υπέδειξε περαιτέρω σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.
Κινητήρια δύναμη της τελευταίας ανάπτυξης αποτέλεσε η αύξηση των νέων παραγγελιών, η οποία ήταν η εντονότερη από τον Φεβρουάριο του 2014.
Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού μείωσης των τιμών πώλησης με σκοπό την προσέλκυση πελατών και του κλίματος ενισχυμένης ζήτησης γενικότερα. Η αύξηση παρατηρήθηκε σε ευρεία βάση, τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές του εξωτερικού, γεγονός το οποίο απέδειξε η δεύτερη συνεχής αύξηση των νέων παραγγελιών εξαγωγών.
Οι εταιρείες προσέλαβαν πρόσθετο αριθμό εργαζομένων με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί στο διάστημα των δεκαοκτώμισι ετών που διεξάγεται η έρευνα, καθώς ορισμένοι ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν ότι οι στόχοι υψηλότερων επιπέδων παραγωγής ήταν ο κύριος λόγος της αύξησης προσωπικού. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες εξακολούθησαν να μειώνουν τον όγκο ανεκτέλεστων εργασιών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ