Η πληρωμή των αναδρομικών των βουλευτών θα γίνει με ρυθμό που δεν θα επηρεάσει τα δημοσιονομικά!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 23 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει υπέρ-πλεόνασμα, που θα επιτρέψει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις και φέτος να ενισχυθούν πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση. Υπενθύμισε πως το 2016 1,6 εκατομμύρια πολίτες εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα.
«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρξει μέρισμα ενός δισεκατομμυρίου, ενώ για το πως θα διανεμηθεί θα το γνωρίζουμε στα τέλη Νοεμβρίου» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος. Σχετικά με το ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορες πολιτικές προτάσεις», ωστόσο παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα γνωστοποιηθούν όλα, στα τέλη Νοεμβρίου.
Ενόψει του νέου γύρου διαπραγμάτευσης κυβέρνησης θεσμών που ξεκινά σήμερα (σ.σ. Δευτέρα), επανέλαβε πως «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, για την γ’ αξιολόγηση» και υπενθύμισε πως Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ έχουν τοποθετηθεί δημόσια για την ελληνική οικονομία και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, αποκλείοντας τη λήψη νέων μέτρων.
Εξήγησε πως το ΔΝΤ προβλέπει πλεόνασμα 2,2% και δεν ζητά μέτρα και από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκτιμούμε ότι το πλεόνασμα θα φτάσει στον 3,5% και επίσης δεν χρειάζονται μέτρα.
Σε ερώτηση για τα κοινωνικά επιδόματα, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως θα υπάρξει εξορθολογισμός. «Αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Θα μπουν κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα για να πηγαίνουν σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη» τόνισε.
Σε ερώτηση για τα αναδρομικά των βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ, καταλογίζοντάς της υποκρισία και ψεύδη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «αυτό που προσπάθησε να αναδείξει η ΝΔ, (να συνδέσει την επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου) είναι απολύτως ψευδές».
Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, διευκρίνισε πως παρουσιάζει τον τρόπο πληρωμής αυτών των ποσών, σε σχέση με τον ρυθμό που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να μην επηρεάσει τα δημοσιονομικά στοιχεία.
Επιπλέον, καταλόγισε υποκριτική στάση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι συγκεκριμένα στελέχη κομμάτων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε μια ανακοίνωση, κατόπιν εορτής , ότι θα θέτει εκτός κόμματος τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά.
Αγγελική Λάζου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *