18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑλ. Τσίπρας: «Μαζί με τους πολίτες οι αλλαγές στην Ευρώπη»

Αλ. Τσίπρας: «Μαζί με τους πολίτες οι αλλαγές στην Ευρώπη»

 

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ – Τουρκίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Oπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές, ενώ για την Τουρκία σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Aγκυρα, αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ, και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.
Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Oπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».
Στήριξη από το πακέτο Γιούνκερ στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε -μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ- στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Βουλγαρίας, η οποία προβλέπει τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών ελληνικών λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία βουλγαρικά (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον Δούναβη), υπό την ονομασία Sea to Sea.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησε για τη στήριξη της εν λόγω πρωτοβουλίας, με κονδύλια από το Πακέτο Γιούνκερ. Τέλος, αποφασίστηκε συνάντηση τεχνικών ομάδων ώστε τις επόμενες εβδομάδες να γίνουν τα απαραίτητα βήματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ