13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒελτίωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο

Βελτίωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο

 

Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο, αν και μικρότερη της αναμενόμενης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο ZEW, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές αναμένουν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να διατηρήσει την ισχυρή ανοδική της πορεία τους επόμενους μήνες.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε τον Οκτώβριο στις 17,6 μονάδες, από τις 17,0 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 20,0 μονάδες.
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 87,0 μονάδες από τις 87,9 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να αυξηθεί στις 89,0.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η επιτάχυνση του πληθωρισμού αποτελεί καλό οιωνό για τη γερμανική οικονομία και αυξάνει την πιθανότητα να μεταβάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την πολύ χαλαρή νομισματική της πολιτική.
Σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Αχίμ Βάμπαχ, δήλωσε ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη έχει βελτιώσει τις συνθήκες για τις γερμανικές εξαγωγές.
«Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται και πάλι, και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελεί ένδειξη μιας θετικής οικονομικής εξέλιξης στη Γερμανία, καθιστώντας περισσότερη πιθανή μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», πρόσθεσε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ