20.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 η ανεργία στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 η ανεργία στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

 

Η αγορά εργασίας στην Κίνα αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ το ποσοστό ανεργίας βάσει των ερευνών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Το ποσοστό της ανεργίας στην Κίνα διαμορφώθηκε στο 4,83% τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο από το 2012, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Νινγκ Τζιτζέ, επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας NBS.
Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν περίπου 9,74 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα της χώρας, το οποίο σημαίνει ότι η Κίνα έχει ήδη πετύχει κατά 88,5% τον επίσημο στόχο της να δημιουργήσει 11 εκατ. νέες θέσεις εργασίας το 2017.
Από το 2013 έως το 2016, το ποσοστό ανεργίας σε 31 μεγάλες πόλεις της Κίνας βάσει των ερευνών σταθεροποιήθηκε γύρω στο 5%.
Ο αριθμός των μεταναστών εργαζομένων, που εγκαταλείπουν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να βρουν αλλού δουλειά, αυξήθηκε κατά 2,1% το δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τον Νινγκ.
Το ποσοστό ανεργίας των ερευνών της NBS είναι συνήθως υψηλότερο από το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας το οποίο ανακοινώνει το υπουργείο Ανθρώπινων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης και το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,95% στα τέλη του δεύτερου τριμήνου.
Η δημιουργία περισσοτέρων θέσεων εργασίας για τη σταθεροποίηση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απόλυσης λόγω της συγχώνευσης και της αναδιοργάνωσης βιομηχανιών που έχουν πληγεί από την υπερβάλλουσα δυναμικότητα.
Στόχος της Κίνας είναι να διατηρηθεί το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας στα αστικά κέντρα κάτω από 4,5% το 2017.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ